Novice

Predstavitev nove serije KUBOTA M6002

Tehnologija v novi serije M6002 obravnava vse večji poudarek trajnostnemu razmišljanju in potrebah sodobnih kmetov.
Kubota z velikim veseljem napoveduje novo serijo traktorjev M6002. Prvič je bila predstavljena na mednarodnem sejmu kmetijske mehanizacije FIMA 2020, ki je potekala od 25. do 29. februarja 2020 v Zaragozi v Španiji. Ta novi traktor je v celoti razvila Kubota in zagotavlja rešitve zahtevnim potrebam sodobnega kmetijstva. Ta revolucionarna nova serija M6002 bo ponudila tri modele: M6122, M6132 in M6142.

Serija M6002 je opremljena s 4-valjnim motorjem, prostornine 6108 ccm, ki ima najnovejšo tehnologijo Kubota Stage V, ki povečuje učinkovitost in zanesljivost. Ponuja tri stopnje moči s 121 KM, 131 KM in 141 KM z dodatnim 20 KM povečanjem moči za transport. Ta motor ima podaljšan interval čiščenja DPF od 3000 do 6000 ur za izboljšanje učinkovitosti vzdrževanja.

Menjalnik je povsem nov. Odlikuje ga 8-stopenjski menjalnik s progresivno nastavitvijo prestavljanja v treh skupinah, ki je zasnovan za visoke hitrosti in velike vlečne zmogljivosti. Ta model bo ponujal vključeval novo funkcijo Xpress, ki nadzoruje glavno sklopko neposredno z aktiviranjem zavorne stopalke. Voznik lahko traktor ustavi brez uporabe stopalke sklopke.

Nova velika kabina izstopa po svoji novi notranjosti in zunanjosti. Odlikuje jo nov multifunkcijski naslon za roko, kjer boste lahko upravljali smer vožnje, vrtljaje motorja, krmiljenjee prestav,vklop kardana... Njegova ergonomsko urejena bočna konzola za vse glavne ročice je nameščena na desni strani voznikovega sedeža in na isti točki polmera naslonjala za roke, je tako nameščena za največje udobje voznika. Široko strešno okno nudi optimalno vidljivost, še posebej uporabna za delo s čelnim nakladalcem. Odlikuje jo 10 standardnih LED delovnih luči in 6 dodatnih LED delovnih luči za 360-stopinjski kot osvetlitve. Končno je kabina opremljena s sedežem Premium Grammar (ogrevanje in hlajenje) in mehanskim vzmetenjem kabine za najvišjo raven udobja.

Nova visokozmogljiva zadnja in sprednja os omogoča hitro premikanje s povečano nosilnostjo in uporabo čelnega nakladalca. Funkcija Bi-speed, ki je serijsko vključena, zagotavlja izboljšan obračalni krog, zaradi česar se M6002 uvršča med najokretnejši traktor v razredu.

Poleg tega serija M6002 ponuja posebno zmogliv hidravlični servo krmilni sistem s črpalko CCLS 115 l/min, ki izboljša odzivnost traktorja.

Serija M6002 ima impresivno dvižno zmogljivost 7000 Kg in pretok 115 l/min za upravljanje vseh naprav z največjo učinkovitostjo.

Druge ključne lastnosti vključujejo:

  • Dobro poznan 7-palčni ISOBUS K-Monitor kot opcija.
  • Autosteer kot možnost za povečanje produktivnosti -opcija.
  • Hitrost kardanske gredi 540 / 540E / 1000 / 1000E kot standard.
  • Samodejno modulirano krmiljenje za mehak in enostaven zagon izhodne gredi.
  • Nastavljivo aktiviranje mehkobe zagona s K monitorjem 7 ”.
  • Aktiviranje kardanskega stikala na zadnjem blatniku ali neposredno na naslonjalu za roke.
  • Overdrive sistem za zagotovitev nizke hrupa in porabe goriva pri 40 km/h pri 1640 obratih motorja.
  • Način avtomatskega prestavljanja brzin.
  • Velika ponudba čelnih nakladalnikov s 5 modeli za Utlity segment do premium segmenta.

Germán Martínez, VP Sales Tractor Business Unit at Kubota Holding Europe, je dejal: „Nova serija M6002 je popolnoma nov koncept, ki ga je Kubota izdelala stoodstotno. M6002 obravnava večino potreb sodobnih kmetov, ki iščejo moč, učinkovitost, nizke stroške delovanja, okretnost, enostavnost uporabe in udobje v kombinaciji z znanim Kubotinim ugledom trajnosti in zanesljivosti. S tem novim traktorjem bodo kmetje izkoristili odlične lastnosti, kot so funkcija Xpress, učinkovit nov 8-stopenjski menjalnik prestavljanja pod obremenitvijo v treh skupinah in s patentiranim Kubota Bi-speed sistemom. Zelo smo ponosni, da lahko to novo serijo M6002 pozdravimo v svojem portfelju za kmetijstvo in profesionalno uporabo."

Na voljo bo v drugi polovici leta 2020.